Harrastuksia

Aloitin geokätköilyn yhdessä Mikon kanssa. Sinä vuonna etsin vain muutaman purkin, mutta löytötahti kiihtyi huomattavasti kun vuoden 2013 alussa sain itsellenikin sopivan älypuhelimen purkkijahtia varten, ja innostuttiin Mikon kantta touhusta kunnolla. Koska statistiikkaa on kiva seurata, tältä sivulta löytyy tietoa siitä, miten olen harrastustani harrastanut. Statistiikat tarjoaa geocaching.fi. Tilastot päivittyvät automaattisesti Suomessa tehtyjen loggausten osalta enintään parin vuorokauden viiveellä.


Omat kätköt: Lajittelija, Metsäkirjasto, Rähäkkäketun kallio

Olen kirjoittanut harrastuksesta myös jonkinverran blogiin. Geokätköilyaiheisiin postauksiin pääset tästä linkistä. Mikäli et tiedä, mitä geokätköily on, kannattaa lukea kirjoittamani lyhyt esittely, Geokätköilyä aloittelijalta aloittelijoille.



Hurjin putkemme harrastuksessa on tähän mennessä ollut 33 päivää, joka syntyi kun lähdimme mukaan elokuuhaasteeseen, tarkoituksena etsiä kätkö elokuun jokaisena päivänä. Me onnistuimme siinä, ja haettiin vielä muutama kätkö sen lisäksikin. Opittiin samalla harrastuksesta rutkasti, ja syksyllä ylitin jo sadannen kätkön rajapyykinkin. Pisin tauko oli talvella 2012-2013 johtuen osaksi kokemattomuudesta, ja epäilyksistä siitä, löytyisikö niitä purkkeja oikeasti talvella lumesta, vai ei. Nyt tiedämme, että löytyy, ja tavoitteeksi asetamme, ettei enää tulisi yhtä pitkää taukoa!




Ylläolevat tilastot ovat perustilastoja siitä, minkälaisia kätköjä olen löytänyt. Itseäni kiinnostaa etenkin alimmaisena oleva vaikeus- ja maastotaulukko, jossa haluaisin värittää useampia ruutuja. Tätä varten pitää kyllä varmaan hankkia ainakin tikkaat ja muuta kätköilyvälineistöä, toistaiseksi meidän repertuaariin ei kuulu älypuhelimien lisäksi muuta kuin taskulamput ja kumisaappaat (tosin silloin tällöin kalliokiipeilyssä paljaat varpaat voittavat ne).


Ylläolevat taulukot kertovat löytömääristä. Päivälöytötaulukon ensimmäinen sarake kertoo löytökappalemäärän, prosentti kyseisen määrän löytöjä sisältävien päivien osuuden, vrk kertoo monenako päivänä olen löytänyt kyseisen määrän kätköjä ja viimeinen sarake mikä päivä oli ensimmäinen jolloin löysin näin monta kätköä. Vuosilöytötaulukko lienee itsensä selittävä.


Graticuletaulu (yllä) jakaa suomen koordinaattien mukaan tasaisiin alueisiin. Graticulet ovat alueita joiden kaikkien sivujen pituus on 1 aste. Taulussa on vihreällä merkitty löydetyt alueet löytömäärän kera ja punaisella löytämättömät alueet sekä niiden kätkömäärä.  Alla on esitetty löytömäärät kunnittain ja maakunnittain. Näissä kaikissa haluan laajentaa vihreää aluetta, ja kiertää suomea ja suomen luontoa muutenkin. Olen esimerkiksi haastanut itseni kansallispuistohaasteeseen, jossa riittää tekemistä loppuelämäksi, ja myös kätköilykohteita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti