#1 Hääpaikka

  • 1
Vieraslista [x]
Alustava hääbudjetti [x]
Hääpäivä [x]
Hääpaikka [ ]

Kun vieraslista ja alustava hääbudjetti on koossa, on hyvä hetki alkaa pohtia paikkaa hääjuhlalle. Sellaisen löytäminen on yllättävän vaikeaa. Yksi paikka meillä on erittäin vakavassa harkinnassa, mutta sen saa varata vasta vuotta ennen juhlaa. Ja sekin valikoitui oikeastaan siksi, että olen siellä joskus aiemmin käynyt ja tunnen paikan. Monilla juhlapaikoilla on surkeat tai vähintään epäinformatiiviset nettisivut, kuvia on hämmästyttävän vähän, google löytää suht huonosti meitä kiinnostavia kohteita (ei tahdota mitään överikalliita kartanohäitäkään) ja toisaalta monilla juhlapaikkoja listaavilla sivuilla on rutosti vanhentuneita ja toimimattomia linkkejä.

Kuvat tilasta ovat meille valikoinnissa ensisijaisen tärkeitä, sillä meillä on sen suhteen tarkat kriteerit. Tänä syksynä pitäisi vielä käydä muutamia tiloja katsastamassa, mutta noiden huonojen nettisivujen ja minimaalisten tai huonolaatuisten kuvien perusteella on hankala valita edes niitä vierailtavia kohteita!

Onko juuri sinulla tiedossa joku meidän kriteereihin sopiva paikka? Kommentoithan tähän blogiin (klikkaamalla vasemmalla minun kuvan alla olevaa palluraa) tai sähköpostilla ( miitanen@gmail.com ) vinkkisi, kaikki apu otetaan vastaan!

Meidän kriteerit

* Korkeintaan puolentoista tunnin matkan päässä Tampereelta, jotta päästään paikan päälle suht kivuttomasti useampaankin otteeseen juttelemaan ja ihmettelemään.

* Sopivan matkan päässä pitää olla majoitusmahdollisuus (järkevä hotelli tms.) ainakin puolille vieraista.

* Vihkimisen pitää olla mahdollista juhlapaikalla. Emme mene naimisiin kirkossa, vaan Pappi kutsutaan paikan päälle. Ulkovihkiminen olisi mahtavaa, mutta sateen mahdollisuuden vuoksi vihkimisen pitää onnistua myös tarpeen tullen sisällä niin, että kaikki vieraat pääsevät istumaan ja näkemään toimituksen.

* Kaikki n. 100 vierasta tulisi mahtua syömään samaan tilaan. Ei mitään sivuhuoneen sivuhuoneita, sillä tarkoitus ei ole, että ihmiset lymyilevät omissa porukoissaan jutellen pelkästään entuudestaan tutuille ihmisille. Haluamme myös, että kaikki näkisivät helposti kaiken ohjelman.  On ok, että ruokapöydät ovat vihkimisen ajan sivussa, ja että ne siirretään paikalleen vihkimisen jälkeen.

* Tilassa pitää olla mahdollista järjestää tanssit loppuillasta, eli tanssilattialle pitää olla tilaa.

* Miljöössä järvi- tai metsämaisema. Kaupunkihäät ei olisi mitenkään "meidän näköiset", ja sulhanen on sitä mieltä että pellon keskellä oleva hääpaikka olisi liikaa minun näköiseni ja liian vähän hänen.

* Olisi mahtavaa jos astiat, pöytäliinat, koristus, pitopalvelu, ruuat, kahvit, siivous ja alkoholitarjoilu tulisi paikan päältä, eli esimerkiksi ravintola- tai hotelli olisi paikkana sopiva. Ei olla "virosta halvalla lavakaupalla viinaa"- ihmisiä, joten ei kavahdeta A-oikeudellista paikkaa. Sellaiseenhan ei ei omia juomia saa tuoda. Muutenkin mahtavaa, jos näin iso osa järjestelyistä saataisiin fiksuna kokonaisuutena. Jos nyt jostain syystä halutaan jotain erityistä esim. koristukseen, hoidetaan tietysti itse, mutta perussetti valmiina.

1 kommentti:

  1. Tampereella olevista juhlapaikoista en valitettavasti tiedä mitään, mutta yksi ehdotus tuli silti mieleen. Meillä oli kakkosvaihtoehtona sellainen paikka kuin Hollolan Hirvi . Paikka on edullinen, kiva ja sillä on A-oikeudet. Käsittääkseni myös liinavaatteet ja astiat saa sieltä. Pitopalvelu on myös.

    Tarkistin Google Mapsista ja sen mukaan Tampereelta tuonne ajaa juurikin 1,5 tunnissa. Hotelleita löytynee ainakin Lahdesta ja varmaan Hollolan puolellakin ainakin jotain on.

    Meinattiin tosiaan tuo paikka itse valita, mutta Villa Rauhala vei lopulta voiton, sillä sopi paremmin siihen tunnelmaan, mitä me haettiin. Ihana paikka sekin, mutta teidän häille ehkä turhan pieni ja sijaitsee kaupunkialueella.

    VastaaPoista