#2 Häävalokuvat

  • 1

Meidän häävalokuvaaja on jo valittu hyvän aikaa sitten, jopa ennen hääpäivää! Kuvaajaksi tulee meille molemmille tuttu valokuvauskeikkoja tekevä kaveri Riikka. Kuvaustilanteessa on tärkeää, että kuvaajan kanssa pystyy olemaan rento, ja että kuvaajalle pystyy esittämään toiveita. Siksi Riksu on ihan mainio valinta, odotan kuvausta oikein innolla, siitä tulee vielä hauskaa! Itselleni valokuvat ovat aina olleet tärkeitä, ja haluan ihan kuvallisia muistoja tapahtumista ja reissuista. Hääpäivä ei tee poikkeusta tähän. Jos yhden päivän suunnitteluun ja toteuttamiseen käytetään tuhottomasti aikaa, energiaa ja rahaa, ja siitä jää ihanien muistojen lisäksi käteen lähinnä sormus ja valokuvat, niin tietysti niihin haluaa panostaa! Mieskin tuossa totesi, että olisihan se nyt typerää harmitella lopun ikänsä huonoja valokuvia, kun sitä päivää ei oikein voi uusia :D Kuvat ovat siis yksi oleellinen panostuskohde meille molemmille.

Minulla on pari toivetta kuvien suhteen, jotka varmaan tarkentuvat sitten kun hääpaikka on valittu, ja miljöötä käyty ihastelemassa. Hääparin kuvaus ajoittuisi  vihkimistä edeltävään aamuun, ja muu kuvaus sitten vihkimisen jälkeiseen hetkeen.

Ensinnäkin: tahdon kuvan koko vierasporukasta. Kaikki jonkunsortin riviin tai rykelmään, ja kuvaan. Tämä voisi tapahtua heti vihkimisen jälkeen ulkona, mutta pitää miettiä että miten saa noin ison porukan samaan kuvaan. Itse olen aina tykännyt katsella vanhoja valokuvia. On ollut hauska katsella, minkä näköisiä vaatteita ja silmälaseja kulloisinakin vuosikymmeninä on käytetty, miltä joku talo näytti ennen remonttia, ja miltä joku sukulainen näytti vuosia sitten. Sukulaisten tunnistaminen vanhoista valokuvista on ollut mielenkiintoista, ja toisaalta joskus valokuvat ovat ainut tapa saada tietää miltä joku edesmennyt sukulainen näytti. Tällaisesta isosta vieraskuvasta jäisi kaunis muisto, josta voisi olla myös hauska tulevaisuudessa esitellä omille lapsille, että katsokaas tuossa on teidän pikkuserkku, se oli noin pieni silloin! Kyseessä voi tietysti olla luokkakuvamainen pönötyskuva, mutta netin syövereistä löytyi muitakin ihan hauskoja ideoita:


Sitten toiseksi haluan tietysti hääpotretin. Perinteinen pönötyspotretti tai parikin pitää tietysti ottaa, mutta yksi erityinen toive minulla on tähänkin. Perinteisemmän kuvan lisäksi tahtoisin myös sellaisen, jossa hääpari ei "valloita" koko kuvaa, ja ole sen keskellä. Ylimmäisenä olevassa galleriassa näkyy suosikkihääkuvia, jotka olen netin syövereistä löytänyt. Haaveilen kuvasta, jossa taustalla on paljon luontoa, ja vaikkapa järvimaisema. Haluaisin tämän kuvan meille sitten seinälle, joten se saa olla vähän taiteellisempikin. Hääparin ei tarvitse katsoa kameraan, siluettikin voisi olla hieno. Mieskin yhtyy tähän toiveeseen, ei kuulemma halua liian lähikuvaa kasvoista :DNäiden toiveiden lisäksi olen aika perinteisillä linjoilla. Peruskuvat hääparista vanhempien, kaasojen ja bestmanin, kavereiden ja muiden halukkaiden sukulaisten kanssa, jne. Ja mitä ideoita valokuvaajalla sitten onkaan, olen avoin ehdotuksille :) Varmasti myös usealla sukulaisella on kamerat mukana, joten pitää varmaan pyhittää pieni hetki kuvattavana olemiselle. Mitään dokumentaarista "tältä morsian näytti aamulla herätessään, ja tätä hän söi aamupalaksi" tyyppistä kuvausta en sentään halua. 

Kuvausasiat tuntuvat olevan miljöötä lukuunottamatta siis hoidettuna! Jotain sentään jo valmiina...

1 kommentti: